viernes, 2 de noviembre de 2012

SITGES RECUPERA LES CASTANYES DE TOTS SANTS

Expliquen els avis de Sitges que fa molts, però molts anys, inclús abans de la Guerra Civil, al Cap de la Vila hi havia una petita caseta de fusta on una anciana feia castanyes a partir de Tot Sants i fins a la fi de l'hivern. Aquesta anciana cuinava les castanyes amb carbó en una castanyera de ferro de 1920. 

Amb la Guerra i la fi de la caseta aquesta tradició va mig desaperèixer fins que la va recuperar la Pastiseeria l'Estrella del carrer Major, i ho va fer amb la mateixa castanyera de ferro de 1920. Quan en Pepe Dalmau, propietari de l'Estrella, es va jubilar ara fa 12 anys, Sitges va tornar a perdre les autèntiques castanyes de Tot Sants. 

A la formatgeria de Sitges ens encanten aquestes històries, les antigues tradicions i per què no dir-ho, les castanyes! És per això que ens vam posar a remenar i preguntar fins que hem trobat l'autèntica castanyera de 1920. Una mica rovellada però el seu propietari, en Pepe, l'ha pulida i l'ha posat a punt per tornar a fer les autèntiques castanyes de Tots Sants. L'experiència ha estat un èxit i dimecres va haver molta gent fent cua i preguntant per la castanyera. Recordeu que en Pepe estarà només fins aquest dissabte 4 de novembre fent castanyes de 19 a 22h.

No hay comentarios:

Publicar un comentario